Bezig met laden...

QNAP ES1686dc NAS Rack (3U) Ethernet LAN Zwart D-2142IT

Niet op voorraad

Momenteel niet leverbaar


Lokale Stock: 0
Centrale Stock: 0

QNAP ES1686dc NAS Rack (3U) Ethernet LAN Zwart D-2142IT
SKU
ES1686DC-2142IT-96G
EAN
4713213515716
€ 19.419,00

De zakelijke ZFS NAS ES1686dc is voorzien van Intel® Xeon® D-processors, dual active-controllers, tot 512 GB DDR4 ECC-geheugen, SAS 12 GB/sec. en ZFS met ondersteuning voor het beheer van logische volumes. De ES1686dc draait op het meest recente besturingssysteem, QES 2.1.0, dat bijna onbeperkte snapshots, SnapSync, gegevensontdubbeling op blokniveau en interne gegevenscompressie ondersteunt. Of u de ES1686dc nu gebruikt als missiekritische bestandsserver, virtualisatieserver, VDI of middelgroot datacenter, voor videostreaming, voor het opslaan van bewakingsbeelden of voor het efficiënt maken en herstellen van reservekopieën van bestanden, het flexibele model helpt uw bedrijf te voldoen aan serviceniveau-overeenkomsten op het gebied van prestaties en uptime.

Active-Active high availability met optimale opslagefficiëntie
In een Active-Active-architectuur kunnen beide controllers van een opslagsysteem een uitgebreid aantal services bieden. Daarmee verschilt de architectuur van Active-Standby in systemen met één controller. De Active-Active-architectuur heeft niet het nadeel van inactieve rekenbronnen. Het is aan te raden om meerdere opslaggroepen te maken en deze te verdelen onder beide controllers om van de kracht van de Active-Active-controllerarchitectuur van ES1686dc te profiteren. Hierdoor kunnen beide controllers tegelijkertijd presteren en wordt de belasting beter verdeeld.

Active-Standby-systeem met één controller
Met twee HA-systemen betaalt u twee keer de prijs en ontstaat er ook nog eens een onbalans tussen de belastingen doordat werkbelastingen alleen op het actieve systeem worden verwerkt. Bij een stroomstoring kunnen gegevens verloren gaan, terwijl de HA-architectuur niet meer functioneert omdat de netwerkverbinding is verbroken.

Active-Active-systeem met twee controllers
Beide controllers van deES1686dc kunnen netwerkverwerken, terwijl de ‘Copy-To-Flash’-bescherming helpt in geval van een stroomstoring. Bovendien is er een dubbele SAS-aansluiting aanwezig. Het systeem bespaart niet alleen rekenkracht, maar er is ook een razendsnelle, ononderbroken opslagservice met hoge beschikbaarheid dankzij communicatieprotocollen zoals SMB, NFS en iSCSI.

De Intel® Xeon® D dual-controller garandeert een hoge beschikbaarheid en ononderbroken gebruik.
De ES1686dc is voorzien van twee Intel® Xeon® D-processoren en heeft een dubbele active-active-controllerarchitectuur met failover/failback doordat de controller in stand-bymodus snel taken kan overnemen als de andere controller het laat afweten. Er zijn tevens redundante hot-swappable voedingen en koelventilatoren ingebouwd om bedrijven een hoge beschikbaarheid met nauwelijks downtime te garanderen. De ES1686dc kan worden aangesloten op de JBOD-behuizing (EJ1600 v2) via de mini-SAS met dubbel pad, zodat er zelfs continuïteit kan worden gegarandeerd als er een JBOD-kabel wordt ontkoppeld. Bij het ontwerp van de ES1686dc stond redundantie centraal. Het model is dan ook het beste op het gebied van betrouwbare zakelijke opslag voor ononderbroken, missiekritische bedrijfstaken en productiviteit.

Cachetechnologie met meerdere niveaus voor lezen en schrijven
De ES1686dc ondersteunt gelijktijdig een leescache voor het hoofdgeheugen (L1 ARC), een secundair SSD-leescache (L2 ARC) en een schrijfcache (ZFS Intent Log) om te voldoen aan de prestatie-eisen van uiteenlopende zakelijke toepassingen.

Max. 512 GB hoofdgeheugen
Elke controller heeft acht RDIMM-sleuven, voor maximaal 512 GB geheugen.

M.2-SSD-cache
Twee M.2 SSD-sleuven (ondersteunt PCIe Gen3 x4- of SATA 6 GB/sec.-SSD’s) bieden de mogelijkheid om SSD-caching in te schakelen voor betere IOPS-prestaties.

NVRAM-cache vermindert het risico op verlies van gegevens in de schrijfcache
In geval van een stroomstoring kan het systeem cachegeheugen uit het DRAM met reservebatterij door middel van ‘Copy-To-Flash’ (C2F) naar een M.2-SSD schrijven om te garanderen dat de gegevens niet verloren gaan.

PCIe-uitbreiding voor razendsnelle netwerken van 40 GbE
De ES1686dc is voorzien van twee PCIe Gen3 x8-sleuven die op de processor zijn aangesloten, waardoor razendsnelle 10 GbE-/40 GbE-netwerkkaarten kunnen worden geïnstalleerd voor snellere virtualisatie, voor het streamen van media en voor andere toepassingen die veel bandbreedte vereisen. Door Mellanox® Smart NIC’s te installeren voegt u ondersteuning voor iSER toe en profiteert u van betere VMware®-virtualisatie. U kunt ook een QM2-uitbreidingskaart (QM2-4P-384) installeren om vier extra M.2 2280 PCIe NVMe SSD-sleuven toe te voegen en de leesprestaties te verbeteren met SSD-caching, of kiezen voor een SAS-uitbreidingskaart (SAS-12G2E) waarmee u maximaal zeven EJ1600 v2-uitbreidingsbehuizingen met 16 sleuven kunt aansluiten om de potentiële opslagcapaciteit moeiteloos tot meer dan 1 PB te vergroten, met ongeëvenaarde prestaties van maximaal 48 Gbps per hostaansluiting.

NAS met dubbele controller: Hoge betrouwbaarheid en high availability
‘Betrouwbaarheid’ heeft de hoogste prioriteit in missiekritische bedrijfstoepassingen. De ES1686dc heeft dual active-controllers om de meest betrouwbare basis te vormen voor zakelijke opslag voor IT.

Gebruik de 6 GB/sec. SAS-naar-SATA-adapter
SATA-SSD’s van 6 GB/sec. bieden hoogwaardige maar betaalbare opslag, maar door het gebrek aan ondersteuning van dubbele poorten zijn ze niet geschikt voor omgevingen met dubbele controllers. De QDA-SA-adapter is ontworpen voor de zakelijke ZFS NAS van QNAP en maakt het mogelijk om een SATA-schijf van 6 GB/sec. te gebruiken in een SAS-stationssleuf van 3,5 inch, zodat u de opslagcapaciteit kan uitbreiden met behulp van betaalbare SATA-schijven. Door een SATA-schijf met de QDA-SA in de ES1686dc met dubbele controller te installeren, kan de SATA-schijf de voordelen van de dubbele SAS-poort delen voor een fouttolerante zakelijke opslagomgeving met high availability.

QES 2.1.0: Op basis van ZFS, geoptimaliseerd voor flash
De ES1686dc is voorzien van QES 2.1.0 (QNAP Enterprise Storage), dat is gebaseerd op de eenvoudige en efficiënte FreeBSD-kernel en het ZFS-bestandssysteem, dat al jarenlang vooral geschikt is gebleken voor hoogwaardige zakelijke toepassingen. QES 2.1.0 biedt niet alleen betrouwbare functies voor het beschermen en herstellen van gegevens en voor zakelijke toepassingen, maar is ook geoptimaliseerd voor flashopslag. Het besturingssysteem kan uitstekende prestaties voor opslagmatrixen met alleen flash bieden om missiekritische diensten te versnellen en uitdagingen in VDI-omgevingen het hoofd te bieden. QES 2.1.0 biedt tevens Quality of Service-mogelijkheden (QoS) die consistente prestaties in de primaire opslag garanderen in omgevingen met meerdere toepassingen. QES biedt dezelfde gebruikerservaring als het intuïtieve besturingssysteem QTS en biedt zakelijke gebruikers een eenvoudige leercurve, waardoor snelle implementatie in IT-infrastructuren mogelijk is.

Meer mogelijkheden voor SSD – kosteneffectief en flexibel met ultieme prestaties
QES 2.1.0 bevat QNAP’s exclusieve Write Coalescing-algoritme dat de volledige flashprestaties in ZFS verder optimaliseert en een uiterst kosteneffectieve volledige flashoplossing biedt voor gegevensbeheer van hoge kwaliteit en missiekritische diensten.

Write Coalescing-algoritme
Transformeert alle willekeurige schrijfbewerkingen naar opeenvolgende schrijfbewerkingen met lagere I/O. Vergroot niet alleen effectief de willekeurige schrijfbewerkingen voor omgevingen met alleen flashopslag, maar kan ook de gebruiksduur van SSD-schijven verbeteren.

Over-provisioning op basis van software-instellingen
Gebruikers kunnen een extra verhouding toewijzen voor over-provisioning van SSD-schijven (van 1% tot 60%) en opslaggroepen (van 1% tot 40%) voor een constante prestatieverbetering van meer dan 100%.

Ontdubbeling en compressie om de prestaties van VDI-opslag te maximaliseren
In VDI-omgevingen waarin meer dan 90% aan dubbele gegevens van installatiekopieën en toepassingen op meerdere virtuele bureaubladen kan bestaan, biedt de ES1686dc met QES het meest effectieve platform voor externe virtuele bureaubladen en opslag van missiekritische informatie.

Interne ontdubbeling van gegevens
Gegevensontdubbeling op basis van blokken optimaliseert het gebruik en vermindert de eisen ten aanzien van opslagcapaciteit aanzienlijk.

Interne compressie
Vermindert de omvang van gegevens om I/O-werkbelastingen voor opslag te verminderen voor betere prestaties. Bij VDI worden ontdubbelde virtuele bureaubladen gemakkelijk in het cachegeheugen opgeslagen voor optimale prestaties van virtuele bureaubladen.

Interne compactie
Vooral handig om SSD-opslag efficiënter te gebruiken als vaak terugkerende gegevens of veel kleine bestanden (zoals transactielogboeken van banken of webwinkels) worden gegenereerd. Biedt hogere kostenefficiëntie voor opslagsystemen met alleen flashgeheugen.

Zelfherstel garandeert de integriteit en betrouwbaarheid van gegevens
De ES1686dc met QES is ontworpen om de integriteit van gegevens – een ongekend belangrijk aspect van opslagbeveiliging en betrouwbaarheid – te bewaken en gebruikt de end-to-end-controlesommen om stille gegevenscorruptie als gevolg van hardwaredefecten, fouten in firmware of onjuiste metagegevens te detecteren en corrigeren. Als er schendingen van de integriteit worden gedetecteerd, repareert QES de schade automatisch aan de hand van gegevens van de andere mirror voordat de gegevens naar de toepassingen worden verzonden.

Gestroomlijnde externe reservekopieën met bijna eindeloze snapshots en SnapSync
De ES1686dc ondersteunt maximaal 65.535 snapshots voor iSCSI LUN en gedeelde mappen (als er elk uur 1 snapshot wordt gemaakt, dus 24 per dag, kunnen er 7 jaar lang snapshots worden gemaakt zonder dat er één hoeft te worden verwijderd) en kloont snapshots naar externe servers door middel van SnapSync op blokniveau. Als het primaire systeem defect raakt, helpt SnapSync bedrijven om in zo kort mogelijke tijd essentiële taken te hervatten.

Maak reservekopieën van VMware/Windows voor VSS-Aware-toepassingen met behulp van QNAP Snapshot Agent
QNAP Netbak Replicator is gebruiksvriendelijke en VSS-aware software voor reservekopieën waarmee bedrijven volledige reservekopieën in datacentra en virtualisatieomgevingen kunnen maken zonder dat er extra software nodig is. Om een bedrijfsomgeving met QNAP Snap Agent en VSS-hardwareprovider te maken, kunnen alle toepassingen (inclusief VSS Service, Requestor, Provider en QNAP Snap Agent) met VSS-Aware-toepassingen worden geïmplementeerd op dezelfde server. Er zijn alleen een ES1686dc en een server nodig om de omgeving in te schakelen.

Compatibel met VMware-, Microsoft- en Citrix-virtualisatie ondersteunt iSER
De ES1686dc ondersteunt VMware® vSphere® 6.5, Windows Server® 2016 en Citrix XenServer® 7.0 voor flexibele implementatie en flexibel beheer in virtualisatieomgevingen. Het systeem ondersteunt ook VMware® VAAI en Microsoft® ODX voor betere prestaties door de serverbelasting voor respectievelijk ESXi® server en Hyper-V® uit te besteden. De QNAP vSphere Client-invoegtoepassing, Web-invoegtoepassing en QNAP SMI-S-provider worden ook ondersteund, waardoor virtualisatietoepassingen efficiënter kunnen worden uitgevoerd en beheerd. De ES1686dc en VMware® ESXi-server met Mellanox® Smart NICs (met ondersteuning voor iSER) kan voordelen op het gebied van iSER verkrijgen en processorbelastingen uitbesteden voor maximale prestaties van de VMware®-virtualisatie.

QES is geschikt voor OpenStack, zodat u direct zakelijke clouddiensten kunt verkennen
QES ondersteunt de diensten OpenStack® Cinder en Manila voor het delen van bestanden. Wanneer QNAP Cinder Driver wordt gebruikt, kan de ES1686dc opslagruimte op blokniveau aanbieden voor virtuele machines. Dit versnelt niet alleen de implementatie van virtuele machines, maar verbetert ook de efficiëntie van toegang tot installatiekopieën van virtuele machines via iSCSI. Bovendien verloopt de integratie met commerciële platformen voor cloudopslag gemakkelijker, waardoor bedrijven beschikken over een flexibele, gebruiksvriendelijke en betaalbare opslagoplossing.

Meer informatie

SKUES1686DC-2142IT-96G
EAN4713213515716
MerkQNAP
ProcessorIntel Xeon D
RAM48GB
Geheugen typeDDR4
ConnectiviteitEthernet, USB 2.0 Type A, USB 3.0 Type A
BesturingssysteemQNAP Enterprise System
KleurZwart

Opslagmedia

Ondersteunde opslagstationinterfaces SATA III, Serial Attached SCSI (SAS)
Opslagschijf afmetingen ondersteund 2.5,3.5"
Aantal M.2 (M & B)-sleuven 2
RAID support
Soorten RAID 0,1,5,6,10,50,60
Hot-swap drive bays
Ondersteunde bestandsystemen ZFS
Opslagdrives geïnstalleerd
Aantal opslagkaarten ondersteund 16
Geïnstalleerde opslag-drive
Ondersteunde types opslag-drives HDD & SSD

Processor

Processorfabrikant Intel
Processorfamilie Intel® Xeon® D
Processormodel D-2142IT
Frequentie van processor 1,9 GHz
Maximale turbofrequentie van processor 3 GHz
Aantal processorkernen 8
Processor aantal threads 16
Processor cache 11 MB
Bus type UPI
CPU configuratie (max) 1
PCI Express slots versie 3.0
Processorcode SR3ZZ
Codenaam processor Skylake
Processor lithografie 14 nm
Processor operating modes 64-bit
Processor socket FCBGA2518
Schaalbaarheid 1S
Stepping M1
Thermal Design Power (TDP) 65 W
Maximaal intern geheugen ondersteund door processor 512 GB
Conflictvrije processor

Geheugen

Intern geheugentype DDR4
Ondersteund maximum RAM 512 GB
Geheugenslots 8x R-DIMM/LR-DIMM
Intern geheugen 48 GB
Flash memory 4000 MB

Netwerk

Ethernet LAN
Ethernet LAN, data-overdrachtsnelheden 1000,10000 Mbit/s
Ondersteunde datasnelheid Ethernet LAN (max) 10000 Mbit/s
Wi-Fi
Jumbo Frames ondersteuning
iSCSI support
Wake-on-LAN
Ondersteunde netwerkprotocollen TCP/IP, IPv4, IPv6, CIFS/SMB2/SMB3, NFS v3/NFS v4, FTP, FTPS, TFTP, HTTP, HTTPS, SSH, iSCSI, SNMP, SMTP, SMSC
Verbindingsaggregatie

Poorten & interfaces

USB-poort
Aantal poorten USB 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1) Type A 2
Fibre channel-poorten 4
Vezel-optische connector SFP+
Aantal Ethernet LAN (RJ-45)-poorten 3
PCI Express x8 (Gen 3.x) slots 2

Design

Type behuizing Rack (3U)
Type koeling Actief
Kleur van het product Zwart
Aantal ventilatoren 3 ventilator(en)
Ventilator diameter 6 cm
LED-indicatoren Stroom, Status, Systeem

Prestatie

Soort NAS
Apparaatklasse Grote bedrijven
Backup-functie
Back-up-eigenschappen Cloud, iSCSI LUN
Ondersteund meerdere talen
Geluidsniveau 55,8 dB
Snap shot
Web-gebaseerd management
Ondersteunde beveiligingsalgoritmen 256-bit AES,FIPS 140-2,HTTPS,SSH,SSL/TLS
Access Control List (ACL)
Reset button
Aan/uitschakelaar
Ingebouwde ftp-server
Ondersteunde browser Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox
Hot-spare
S.M.A.R.T. support

Software

Inclusief besturingssysteem QNAP Enterprise System
Ondersteunt Windows Windows 10,Windows 7,Windows 8
Ondersteunt Linux
Ondersteunt Mac-besturingssysteem
Ondersteunde server operating systems Windows Server 2008 R2,Windows Server 2012,Windows Server 2012 R2,Windows Server 2016

Energie

Vermogenstoevoer locatie Ingebouwd
Capaciteit voedingsunit (PSU) 770 W
Aantal voedingen 1
Redundante voeding
Typisch stroomverbruik 500,87 W
AC invoer voltage 90 - 264 V
Fan voltage 12 V

Gewicht en omvang

Breedte 483,1 mm
Diepte 630,6 mm
Hoogte 132 mm
Gewicht 25,8 kg
Gewicht pakket 32,7 kg

Inhoud van de verpakking

Meegeleverde kabels Sector, LAN (RJ-45)
Snelle installatiehandleiding
Rekbevestigingspakket
Aantal schroeven 128

Processor speciale functies

Ingebouwde opties beschikbaar
Enhanced Intel SpeedStep Technology
Execute Disable Bit
Idle States
Intel® 64
Intel Enhanced Halt State
Intel QuickAssist-technologie
Versie Intel® Secure Key Technology 1,00
Intel Trusted Execution Technology
Intel TSX-NI
Versie Intel® TSX-NI 1,00
Intel® Virtualization Technology (VT-x)
Intel Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
Intel VT-x with Extended Page Tables (EPT)
Intel AES New Instructions
Intel Hyper-Threading Technology
OS Guard
Intel Secure Key
Intel® Turbo Boost Technology 2.0
Maximaal aantal PCI Express-lijnen 32
Thermal Monitoring Technologies
Geheugentypen ondersteund door processor DDR4-SDRAM

Eisen aan de omgeving

Temperatuur, in bedrijf 0 - 40 °C
Relatieve luchtvochtigheid, in bedrijf 5 - 95 procent

Certificaten

Certificering FCC A (USA) CE ( EN55022 A, EN55024) EN60950 BSMI VCCI CB LVD

Overige specificaties

ARK ID processor 136432
Ratings & Recensies

Schrijf de eerste review over dit product

Ratings & Recensies

Schrijf de eerste review over dit product